How to cook Pabda Mango | Paka Aam Diye Pabda Macher Jhal | FooDs Special

Pabda Mango | Paka Aam Diye Pabda Macher Jhal Recipe With Mrs. Sima Roy

Today, the Pabda Fish Mango many people may know that the different types of Pabda fish recipe like pabda macher jhol, I try to cook a little different taste. Bengali pronunciation is Paka Aam Diye Pabda Macher Jhal.
আজ দেখালাম  পাকা আম দিয়ে পাবদা মাছের ঝাল রেসিপি। অনেকেই হয়তো জানেন পাবদা মাছের নানান রকম রেসিপি, আমিও করলেম একটু অন্য স্বাদে। আর নামটা দেখেও বুঝতেই পারছেন পাকা আমের স্বাদের কি মজাটাই না লাগবে?

Click and watch this recipe video ↧

Ingredients for Pabda Mango:

• Pabda fish– 2 pics.
• Posto & Green Chili paste – 2 Tablespoon
• Mustard Seed paste – 2 Tablespoon
• Mango paste – 1 Cup
• Mustard Oil – 1 Cup
• Salt to taste

Panch Phoran:

  • Cumin seeds - 1 tsp.
  • Brown mustard seeds - 1 tsp.
  • Fennel seeds - 1 tsp.
  • Nigella seeds (also called black cumin or kalonji) - 1 tsp.
  • Fenugreek seeds - 1½ tsp.

Method:

  1. Heat the oil in a deep pan and gently fry the panch phoran and mustard seed paste for about 5 mins until soft. Add the posto & green chili paste - 2 tsp and stir-fry for 1-2 mins, then tip in the  2pcs mango paste. Add sugar and salt to taste. 
  2. Bring to a simmer, then add the 2pcs Pabda fish fry and 2pcs. Gently cook for 4-5 mins until the fish flakes easily. 
  3. Serve immediately with rice, chapati or naan.

Do not forget to Subscribe YouTube channel

Comments

Popular Posts